Aquestes últimes setmanes al laboratori hem estat experimentant
amb la conservació d'aliments.
Ara ens sembla molt fàcil conservar-los, doncs tenim neveres i congeladors
però... Com s'ho feien antigament?
I com s'ho fan als llocs on no hi arriba l'electricitat?
Amb aquesta pràctica, hem pogut veure que hi ha alguns
materials que ens poden ajudar a conservar els aliments durant més temps!
Per fer l'experiment, vam fer servir mongetes verdes com a aliment
i oli, vinagre, sucre, sal, aigua i alcohol com a conservants.
Quins creieu que ens van funcionar?? Tots o cap??
Vam posar les mongetes en diferents pots,
cadascun d'ells amb un dels conservants,
i ho vam deixar reposar durant un parell de setmanes...
L'oli...
El surcre...
El vinagre...
La sal...
Al tornar al laboratori, vam poder comprovar les nostres hipòtesis
i veure que no tots els materials van funcionar bé...
L'oli, el vinagre i l'alcohol van conservar bé les mongetes,
que no tenien fongs ni feien pudor.
En canvi, les mongetes que vam posar amb l'aigua amb sucre,
l'aigua amb sal i l'aigua sola es van fer malbé,
es van omplir de fongs i feien molta pudor! Ecs!
Per acabar la pràctica, com a bons científics que som,
vam anotar les nostres observacions en el full de treball!
MOLT BONA FEINA!!!
Maria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada