dilluns, 2 de desembre del 2013

Experimentem amb la conservació d'aliments!

Aquestes últimes setmanes al laboratori hem estat experimentant
amb la conservació d'aliments.
Ara ens sembla molt fàcil conservar-los, doncs tenim neveres i congeladors
però... Com s'ho feien antigament? 
I com s'ho fan als llocs on no hi arriba l'electricitat?

Amb aquesta pràctica, hem pogut veure que hi ha alguns 
materials que ens poden ajudar a conservar els aliments durant més temps!

Per fer l'experiment, vam fer servir mongetes verdes com a aliment
i oli, vinagre, sucre, sal, aigua i alcohol com a conservants.

Quins creieu que ens van funcionar?? Tots o cap??

Vam posar les mongetes en diferents pots,
cadascun d'ells amb un dels conservants,
i ho vam deixar reposar durant un parell de setmanes...


L'oli...


El surcre...


El vinagre...


La sal...

Al tornar al laboratori, vam poder comprovar les nostres hipòtesis 
i veure que no tots els materials van funcionar bé...

 




L'oli, el vinagre i l'alcohol van conservar bé les mongetes,
que no tenien fongs ni feien pudor.
En canvi, les mongetes que vam posar amb l'aigua amb sucre,
l'aigua amb sal i l'aigua sola es van fer malbé, 
es van omplir de fongs i feien molta pudor! Ecs!


Per acabar la pràctica, com a bons científics que som,
vam anotar les nostres observacions en el full de treball!

MOLT BONA FEINA!!!


Maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada