divendres, 14 de febrer del 2014

Les capes de la Terra i una sorpresa!


 Aquesta setmana a projecte hem estudiat les capes que té la Terra: l'escorça, el mantell i el nucli.

L'escorça és la part més externa de la Terra i també la més prima. Està trencada en diferents parts, que anomenem plaques tectòniques.

El mantell es troba entre l'escoça i el nucli. És sòlid, tot i que la part més externa està formada per roques foses. La temperatura en aquesta zona és de més de 1.000ºC!!

El nucli és la capa més interna de la Terra i està formada principalment per ferro i níquel. Té una zona externa fosa i la interna és sòlida. La temperatura és de més de 5.000ºC!

 Per tal de poder-nos fer una idea de com són aquestes capes, vam partir per la meitat un ou dur. La closca de l'ou seria l'escorça, el mantell la clara i el nucli seria el rovell.











Si cliqueu a la imatge podreu aprendre més coses sobre les capes de la Terra!

http://www.juntadeandalucia.es/averroes/carambolo/WEB%20JCLIC2/Agrega/Medio/Tierra/Del%20sistema%20solar%20a%20nuestro%20planeta/contenido/cm08_oa02_es/index.html


Canviant de tema, avui, 14 de febrer, se celebra Sant Valentí. Per celebrar-ho, la Mireia, la Mur i la Júlia, ens han volgut fer un detallet per a tots que ens ha fet moltíssima il·lusió!!


Han fet un collaret preciós per cadascú!!! 




Mireu que macus que són i 
quin goig que fem!!!
 







Moltíssimes gràcies noies!! Ens ha encantat la vostra sorpresa!!
Feliç Sant Valentí!

I bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada