divendres, 30 de maig del 2014

Visita a la fàbrica de xocolata Simón Coll


Ahir vam fer l'excursió més dolça de l'any!!
Hem visitat la fàbrica de xocolata Simón Coll, que està situada a Sant Sadurní d'Anoia, comarca de l'Alt Penedès.

Quan hem arribat, hem esmorzat una mica abans de començar la visita. Des del carrer ja se sentia una oloreta!!








Un cop hem entrat a l'Espai Xocolata Simón Coll, ens hem acomodat als bancs i hem vist un vídeo espectacular sobre l'origen de la xocolata i de la fàbrica.

Després del vídeo, hem pogut veure una petita línia de producció de fulles de xocolata i també hem vist i tocat diferents motlles que serveixen per fer pilotes de xocolata, bombons...





La Noemí, la nostra guia, ens ha ensenyat com és el fruit de l'arbre de cacau i com se n'obté la xocolata. Hem descobert que el cacau és molt molt amarg i que cal afegir-hi sucre, aromes, mantega de cacau, llet... per obtenir la xocolata blanca, la xocolata amb llet i la xocolata negra. 




Cada fruit pesa uns 500g!!


La Noemí ens ha explicat que el cacau que fan servir prové de Ghana i de l'Equador. Hem pogut comprovar que el cacau de Ghana és més amarg que el de l'Equador!!




I per fi arriba el moment més esperat!! El de provar aquestes xocolates tan bones!!


La nostra guia ens ha explicat els passos per degustar una bona xocolata:

1- Olorar els seus aromes. A veure si descobriu si té aroma de canyella o de vainilla!

2- Posar-nos la xocolata sobre la llengua i deixar que es vagi desfent a poc a poc. És un pecat mastegar la xocolata!

3- Tancar els ulls i gaudir!!








Després de la visita ens hem fet unes quantes fotografies amb la furgoneta de Simón Coll! Quins conductors i conductores més guapos!!





Ens hem emportat un paraigües de xocolata de record!! Tot i que no han durat massa...


Per fer gana, hem visitat el casc antic de Sant Sadurní d'Anoia. Els dijous és dia de mercat!


I per acabar... Un bon dinar i a jugar!!!









Ha sigut un dia genial!!!

 Si voleu veure més fotografies, feu clic aquí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada