dilluns, 9 de març del 2015

Visitem una empresa social: AMPANS

Dijous passat vam anar fins a Santpedor a visitar la Fundació AMPANS, dedicada a oferir tota mena de serveis a persones amb discapacitats. Així que vam arribar ens va venir a rebre la Glòria Gallés, ex- alumna del Patufet i que actualment és encarregada de selecció i formació de personal.




En primer lloc ens va fer una xerrada on vam aprendre dues coses molt importants, una que vol dir el concepte "discapacitat" i en segon lloc la història de la Fundació que aquest any celebra els seus 50 anys.

 
Ens va passar un power point que ens va ajudar a entendre tot el que ens volia explicar.
Us recomano que el mireu atentament perquè és molt interessant!



 





Un cop posats tots en situació, vam anar a visitar un taller ocupacional. Ens va sortir a rebre el Luís que va ser l'encarregat d'explicar-nos tot el que fan allà.

 





En aquest taller cada dilluns arriben entre 60 i 70.000 gomes, que han de ordenar en grups de 10, després de posa'ls-hi un cartró.







En aquesta secció han d'ordenar les ceres per colors.








Després vam passar per davant de l'escola i vam veure que tenien un hort molt ben cuidat.




També vam visitar el garden. Ens ho va explicar i ensenyar el Jose, que ja porta un munt d'anys treballant allà.









 









L'experiència va ser molt positiva per a tots, vam aprendre moltes coses, sobretot a saber-nos posar en el lloc dels altres i a valorar que no tothom té les coses tan fàcils com nosaltres. De fet, la Clàudia té molta raó quan va pensar que les sigles d'AMPANS podrien ser: 

                             Associació 
                             Molt 
                             Positiva
                             Amb
                             Nens
                             Super-herois

El comportament i l'actitud de tota la classe va ser admirable, el llistó de l'escola va quedar ben alt, vam demostrar una vegada més, que quan ens ho proposem som capaços de posar-nos a l'alçada de la circumstàncies i treure el millor de nosaltres mateixos. Felicitats a tots/es!!!! 

Després de la visita vam anar al parc de l'Agulla de Manresa on vam jugar una bona estona i vam dinar. El dia va ser esplèndid Mireu que bé ens ho vam passar!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada